Ziarul electronic al arădenilor

Percheziţii în Arad la traficanţi de migranţi sirieni

politiaProcurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, luni, 16 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Arad și Bihor, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări specializate în trafic de migranţi de origine siriană şi trecere frauduloasă a frontierei de stat pe relaţia Turcia – Bulgaria – România – Ungaria – state UE.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cursul anului 2015, membrii grupării au racolat, găzduit şi transportat migranţi de origine siriană în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, contra unor sume cuprinse între 8.000 şi 10.000 de euro pentru fiecare migrant.

Gruparea era bine structurată, fiecare membru având un rol bine definit în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Astfel, liderul grupării, cetăţean turc, a coordonat, atât direct, cât şi prin intermediul unor alte persoane, activitatea de transport, cazare şi călăuzire peste frontiera de stat a României a migranţilor, care, odată ajunşi ilegal în Ungaria, erau preluaţi de alţi membri ai grupării şi transportaţi până la destinaţie, în alte state ale Uniunii Europene.

Totodată, liderul grupării a racolat migranţi de origine siriană, iar prin intermediul unor alţi membri ai grupării le-a asigurat transportul şi călăuzirea din Turcia prin Bulgaria până în România, de unde erau preluaţi de alte persoane, de origine siriană sau turcă, care le asigurau cazarea şi transportul pe teritoriul României.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu poliţişti din cadrul ITPF Oradea şi IPJ Bihor, suportul de specialitate fiind asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi SIPI Bihor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.