Ziarul electronic al arădenilor

Percheziții DNA. Poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită

Procurorii DNA din Timişoara au descins, miercuri dimineaţă, la Poliţia de Frontieră Arad, precum şi la vămile Nădlac 1 şi 2, Vărşand şi Turnu, în urma acţiunii 13 poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită fiind ridicaţi şi duşi la audieri, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii şi poliţiştii au descins simultan la punctele de trecere a frontierei Nădlac I, Nădlac II şi Vărşand, dar şi la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad pentru a pune în executare mai multe mandate de aducere.

Ancheta procurorilor anticorupţie a pornit de la o serie de sesizări legate de faptul că poliţiştii de frontieră ar fi pretins şi primit mită pentru a “nu observa” unele ilegalităţi.

Corform surselor judiciare citate, mai mulţi poliţişti de frontieră ar fi primit mită între 10 euro şi 41.000 de euro.

Unul dintre poliţişti este bănuit că a cerut bani pentru a permite tranzitul unui TIR încărcat cu ţigări. Tranzacţia nu a mai avut loc, pentru că au intervenit procurorii.

Suspecţii urmează să fie aduşi pentru audieri la sediul DNA Timişoara. Potrivit surselor judiciare citate, la audieri vor fi aduşi 18 poliţişti şi un angajat ANAF.

„Se efectuează acte procedurale în cadrul unui dosar în care se investighează suspiciunea săvârşirii unor infracţiuni de corupţie, respectiv luare şi dare de mită presupuse a fi comise de către poliţişti de frontieră din cadrul a patru puncte de frontieră situate pe raza judeţului Arad“, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Livia Săplăcan.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.