Ziarul electronic al arădenilor

Percheziții în Arad la distribuitori de anabolizante

perchezitii_domiciliareProcurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, joi, 12 percheziţii în judeţele Arad, Dâmboviţa, Vaslui, Satu-Mare, Ilfov şi în Bucureşti, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări care expedia ilegal în Italia medicamente cu acţiune de dopaj şi stupefiante active, acestea fiind destinate sportivilor şi persoanelor care frecventează sălile de sport.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, acţiunea a avut loc în baza unei cereri de comisie rogatorie formulată de către autorităţile judiciare din Italia.

În cadrul aceleiaşi operaţiuni, au avut loc simultan şase percheziţii şi pe teritoriul Italiei, sincronizate şi coordonate de către procurorii din cadrul Parchetul din Trento.

Procurorii susţin că, în perioada iunie 2015 – aprilie 2016, un grup infracţional organizat format din cetăţeni români şi şapte persoane de cetăţenie italiană au traficat internaţional medicamente cu acţiune de dopaj şi stupefiante active de diferite tipuri şi forme farmaceutice (tablete, capsule, preparate injectabile, flacoane, gel), acestea fiind importate/expediate în mod ilegal din România şi comercializate pe teritoriul Italiei, furnizate în final sportivilor şi persoanelor care frecventează sălile de sport.

S-a reţinut că activitatea membrilor cu cetăţenie română consta în gestionarea unor site-uri de Internet şi comercializarea on-line a medicamentelor şi a substanţelor ilegale pe care le expediau/transportau în Italia, prin curieri profesionali sau ocazionali.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, la locuinţa unuia dintre membri din localitatea Bragadiru a fost găsită o cantitate mare de astfel de substanţe.

În judeţul Arad, au fost efectuate două percheziţii domiciliare, la adrese frecventate de către un alt membru al grupului, pe numele căruia exista mandat european de arestare, fiind găsite substanţe anabolizante.

Pe raza judeţului Vaslui, au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare şi au fost identificaţi alţi doi membri ai grupării, pe numele cărora existau emise mandate europene de arestare.

Autorităţile judiciare din Italia au emis faţă de cinci membri ai grupului mandate europene de arestare, ce urmează să fie puse în aplicare de autorităţile judiciare competente.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.