Ziarul electronic al arădenilor

Pensionarii și șomerii își primesc mai devreme banii, în aprilie

Pensiile și drepturilor acordate beneficiarilor asigurărilor pentru șomaj vor fi achitate mai devreme în această lună, înaintea Sărbătorilor Pascale.

„Având în vedere apropiatele Sărbători Pascale și din dorința de a veni în sprijinul beneficiarilor de pensii, Casa Națională de Pensii Publice și C.N. Poșta Română S.A. și-au manifestat disponibilitatea de a devansa plata pensiilor cu două zile.

Astfel, în luna aprilie, plata pensiilor la domiciliul pensionarilor se va realiza în perioada 12 – 26 aprilie, iar în cazul pensionarilor avizați la domiciliu (persoane care nu au fost găsite acasă) plata se face până la data de 27 aprilie, la ghișeele poștale“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Casa Județeană de Pensii Arad.

Pentru a asigura realizarea acestei măsuri, conducerea CNPP a întreprins toate diligenţele  în vederea întocmirii documentelor de plată şi transmiterii acestora către oficiile poştale în vederea achitării drepturilor de pensie conform noului calendar.

De asemenea, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a anunțat devansarea achitării drepturilor acordate beneficiarilor asigurărilor pentru șomaj, în contextul Sărbătorilor Pascale, potrivit unui comunicat al instituției.

Astfel, achitarea drepturilor acordate în conformitate cu legislația specifică sistemului asigurărilor pentru șomaj și stimularea forței de muncă se va realiza la domiciliul beneficiarilor în perioada 11 aprilie 2017 – 14 aprilie 2017, iar la oficiul poștal până pe data de 25 aprilie 2017.

Totodată, ANOFM face precizarea că devansarea este valabilă și pentru beneficiarii care își primesc drepturile privind asigurările pentru șomaj prin virament bancar.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.