Ziarul electronic al arădenilor

Pensionari din Arad, înșelați prin metoda „accidentul“

accident-300x216Doi pensionari din Arad au fost înșelați prin metoda „accidentul“, aceștia plătind 5.000 de euro, respectiv 10.000 de lei, unui tânăr care a pretins că este avocat, pe care apoi l-au iertat, după ce le-a restituit banii.

Conform IPJ Arad, în cursul acestei luni, o femeie, în vârstă de 66 de ani, şi un bărbat, în vârstă de 70 de ani, au sesizat poliţiştii, afirmând că au fost apelaţi telefonic de un bărbat, care a susținut că este avocat.

Bărbatul le-a spus celor doi pensionari că fiii lor au provocat accidente rutiere cu victime şi pentru a le rezolva situaţiile a solicitat 5.000 de euro, respectiv 10.000 de lei.

„Atât femeia, cât şi bărbatul, ambii din municipiul Arad s-au întâlnit cu pretinsul avocat, căruia i-au dat banii. Ulterior, realizând că au fost înşelaţi, cei doi au sesizat poliţia“, se menționează într-o informare a IPJ Arad.

În urma cercetărilor şi a investigaţiilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au reuşit identificarea unui tânăr, de 21 de ani, din Călăraşi, bănuit că i-ar fi înşelat prin acest mod pe cei doi arădeni.

Tânărul din Călărași a fost adus la Arad pentru audieri. „Asupra acestuia au fost găsite sumele de bani însuşite prin înşelăciune şi au fost restituite integral celor doi păgubiţi“, se mai arată în informarea IPJ Arad.

Poliţiştii au întocmit în cauză un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, însă, după ce le-au fost restituiţi banii, cei doi arădeni şi-au retras plângerile împotriva tânărului care i-a înşelat.

CITITI SI: Atenție la înșelăciunile prin metoda „accidentul”!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.