Ziarul electronic al arădenilor

Pelicula care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film străin, la Cinematograful Arta

Proaspătul câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film străin, „Una mujer fantástica“ (O femeie fantastică), ajunge în această săptămână la Cinemtograful Arta.

Proiecția va avea loc vineri, 16 martie, de la ora 20.00.

Filmul este o dramă din Chile care pune degetul pe unul din punctele nevralgice ale societății.

Inspirat din maeștrii ai cinema-ului, precum Hitchcock și Almodóvar, filmul spune povestea Marinei, un personaj de forţă a cărui confruntări cu discriminarea și intoleranța sunt redate alert și intens.

Proiecțiile de filme de la Cinemtograful Arta sunt organizate de Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi fac parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

„Una mujer fantástica“ a avut premiera internațională la Festivalul de Film de la Berlin în 2017, unde a câștigat trei premii, printre care şi Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu.

Una mujer fantástica – Sinopsis

Marina este o tânără chelneriţă şi cântăreaţă aspirantă. E îndrăgostită de Orlando, un bărbat cu două decenii mai în vârstă care moare pe neaşteptate. În loc să-şi plângă iubitul, Marina trebuie să înfrunte suspiciunile familiei acestuia.
Regia: Sebastián Lelio

Cu: Daniela Vega, Francisco Reyes

Durata: 104 min

N15 – nerecomandat sub 15 ani

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.