Ziarul electronic al arădenilor

Patru zile fără niciun deces în accidente rutiere

accidenteNicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente de circulaţie pe şoselele din ţară în ultima săptămână, 5 – 10 ianuarie, în zilele de marţi, joi, vineri şi sâmbătă.

Este pentru prima data în ultimii cinci ani când, în luna ianuarie, sunt înregistrate trei zile consecutive fără persoane decedate în urma evenimentelor rutiere, informează IGPR.

„Poliţia Română mulţumeşte tuturor celor care au înţeles să respecte regulile de circulaţie şi recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus, atât pentru siguranţa lor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic“, se arat[ într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis duminică.

Conform sursei citate, poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, acţionează pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, obiectivul principal fiind salvarea de vieţi.

„Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase“, se mai menționează în comunicat.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când carosabilul este umed sau acoperit cu zăpadă, iar vizibilitatea este redusă.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.