Ziarul electronic al arădenilor

Patru unități de învățământ din Arad, reabilitate termic

Clădirile în care funcționează patru unități de învățământ din municipiul Arad vor fi reabilitate termic, valoarea investițiilor fiind de peste 4,29 milioane lei.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat, miercuri, că „investiţiile administraţiei locale în sistemul educaţional continuă şi în 2018“.

„Suntem în faza de semnare a contractului de finanţare pentru reabilitarea termică a patru unităţi de învăţămând din municipiu, investiţii care vor completa lungul şir de lucrări importante realizate până acum la nivelul mai multor licee, colegii sau şcoli din Arad. Urmează procedurile pentru desemnarea constructorului, iar în această vară vom da drumul lucrărilor”, a declarat Gheorghe Falcă.

Cele patru unități de învățămânr care vor intra în programul de reabilitare termică sunt: Şcoala Gimnazială „Ilarion Felea” (str. Ilarion Felea), Şcoala Gimnazială „Iosif Moldovan” (str. Conduraşilor), Şcoala Gimnazială „Aron Cotruş” (str. Ardealului) şi Grădiniţa PP 8 (str. Anton Pann).

„Munca noastră de ani de zile este încununată prin semnarea acestor contracte de finanţare. Este vorba despre reabilitarea termică a unor corpuri de clădire aparţinând sediilor centrale a patru unităţi de învăţământ din municipiu. Dacă până acum am derulat investiţii la nivelul şcolilor din zonele centrale ale oraşului, acum vorbim despre lucrări realizate la şcoli de cartier, care sunt la fel de importante pentru noi ca şi primele”, a afirmat Lucia Giurgiu, şef Serviciu Investiţii în cadrul Primăriei Municipiului Arad.

Printre lucrările care vor fi executate se numără anveloparea fațadelor cu polistiren expandandat, înlocuirea tâmplărie de lemn cu tâmplărie PVC, reparaţii şi înlocuiri ale elementelor de şarpantă din lemn deteriorate, realizare de rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, precum și remedieri ale zugrăvelilor interioare în zonele de intervenție.

„Cu toate că nu sunt lucrări foarte complicate, nu vom reuşi să le finalizăm înainte de începerea anului şcolar 2018-2019, astfel că vom lua toate măsurile ca programul elevilor să nu fie afectat”, a completat Lucia Giurgiu.

Investiţile se derulează prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2018.

La Grădinița PP 8 din Arad se vor efectua lucrări în valoare de 684.494 lei, iar durata de realizare a investiției este de 4 luni. La Școala Gimnazială „Ilarion Felea“ vor fi executate lucrări în valoare de 1.606.707 lei, durata de realizare fiind 180 de zile.

Pentru Școala Gimnazială „Iosif Moldovan“ sunt prevăzute lucrări în valoare de 688.370 lei, care sunt estimate să fie realizate în 120 de zile.

Pentru Școala Gimnazială „Aron Cotruș“ au fost bugetate lucrări în valoare de 1.324.264 lei, iar durata de realizare prevăzută este de 120 de zile.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.