Ziarul electronic al arădenilor

Patru oferte pentru finalizarea pasajului de la CET

pasaj-300x200-300x200-300x200Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a primit patru oferte pentru finalizarea lucrărilor la pasajul peste calea ferată de pe centura Arad, din zona CET, iar două dintre oferte au fost la preţuri apropiate, de sub 12 milioane de lei fără TVA, în condiţiile în care valoare estimată a lucrării depăşea 30 de milioane de lei.

Prin intermediul unui comunicat de presă, CNADNR a informat, miercuri, că a demarat procedura de achiziție publică în vederea contractării lucrărilor pentru finalizarea lucrărilorla „Pasaj denivelat pe Varianta de Ocolire Arad peste liniile CF Brad – CF Curtici – DJ 709B“.

Conform companiei, ofertanții au fost SC Tehnodomus SA (valoare ofertă 11.916.965,91 lei fara TVA), Implenia Baugesell Schaft mbH (12.609.165,54 lei fără TVA), Asocierea SC Via Carpatia Consult SRL – SC Gamida Euromark SRL – SC Luconsa BM SRL (19.495.643 lei,30 fără TVA), Asocierea SC Sylc Con Trans SRL – SC OPR Asfalt SRL (11.940.388,51 lei fără TVA.

„Valoarea estimată a proiectului de investiții este de 30.562.204,03 lei fără TVA. Ofertele depuse se află în procesul de evaluare de către Comisia de licitație. Lucrările de execuţie la obiectivul de investiţii «Pasaj denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile CF Brad – Curtici DJ 709B» sunt realizate în proporţie de 65%“, se arată în comunicatul de presă remis de CNADNR.

Conform sursei citate, începând cu data 13 martie 2015, contractul de execuţie încheiat cu antreprenorii SC Confort SA Timişoara şi C.C.C.F. – Filiala Drumuri Poduri Timişoara SRL a fost reziliat.

Recent, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat că, pentru pasajul rutier din zona Micălaca, este necesară schimbarea documentaţiei de licitaţie, ceea ce înseamnă că aceasta va fi reluată.

„Estimăm ca lucrările să fie finalizate în 2017, când se va putea circula pe acest pasaj“, a spus  primarul Aradului.

În prezent, lucrările la cele două pasaje peste liniile de cale ferată Arad-Curtici, Arad-Oradea și Arad-București sunt oprite, ultimele termene de finalizare fiind depășite.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADNR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.