Ziarul electronic al arădenilor

Patru medici din Timiș, detașați la Spitalul Județean Arad pentru a efectua o analiză a situației generale

Printr-un ordin al comandantului acțiunii, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență,  dr. Raed Arafat, s-a aprobat detașarea la Arad, în perioada 3 – 8 aprilie 2020, a patru cadre medicale din județul Timiș, după cum urmează: doi medici epidemiologi din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică Timișoara, un medic specialist ATI din partea Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara, respectiv un medic specialist medicină de urgență din cadrul UPU-SMURD Timiș. 

Mandatul celor patru cadre medicale este de a efectua o analiză a situației generale și a celei din Spitalul Clinic Județean Arad, urmând ca la finalul detașării să înainteze un set de propuneri și să urmărească implementarea acestora.

Cei patru medici din Timișoara au fost primiți de prefectul Județului Arad, Gheorghe Stoian, fiind apoi însoțiți de prefect la sediul Consiliului Județean Arad, unde au participat la o primă ședință de lucru alături de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, viceprimarul municipiului Arad, Ionel Bulbuc, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, conducerea Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad și membrii Grupului de suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

 În cadrul întâlnirii a fost prezentată situația la zi de către fiecare participant, fiind stabilit un mod de lucru, reprezentanții instituțiilor arădene urmând să pună la dispoziția cadrelor medicale din Timișoara toate informațiile solicitate.

Cele patru cadre medicale vor efectua vizite de lucru în toate spațiile SCJUA și ale Direcției de Sănătate Publică, vor avea întâlniri cu medicii arădeni,  urmând să ofere consultanță specializată în toate domeniile, constituindu-se astfel într-o echipă medicală ce va întări capacitatea de răspuns a spitalului față de provocările generate de infecția cu noul coronavirus.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.