Ziarul electronic al arădenilor

Patru irakieni, reținuți la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la SPF Nădlac au depistat patru cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în ţara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Cei patru au fost depistați în cursul nopții de joi spre vineri, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale.

„Poliţiştii de frontieră din carul SPF Nădlac au depistat patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 500 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări. Astfel, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Irak, toți fiind solicitanţi de azil în România și au vârste cuprinse între 20 şi 23 de ani. Toți au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen dar au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă“, se precizează într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Cei patru au mai spus că s-au deplasat cu taximetre până în oraşul Nădlac, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun“, se mai menționează în comunicatul de presă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.