Ziarul electronic al arădenilor

Patru incendii în 24 ore pentru subunitățile de intervenție ale ISU Arad

Garda nr. 2 de intervenție Birchiș din cadrul Secției de Pompieri Bârzava a intervenit în localitatea Ostrov pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o anexă în spatele casei de locuit.

Echipajul de stingere, format din cinci subofițeri și o autospecială de capacitate mică, a reușit după aproximativ o oră să limiteze propagarea incendiului spre casa de locuit și să îl stingă după aproximativ 2 ore de intervenție.

Cauza probabilă a incendiului „foc deschis în spații închise”, în speță, incendiul s-a propagat de la o afumătoare.

Garda nr. 1 de intervenție Ineu din cadrul Detașamentului de Pompieri Ineu s-a deplasat cu două echipaje de intervenție formate din 1 ofițer și 8 subofițeri în orașul Ineu pentru stingerea unui Incendiu ce se manifesta la un grajd.

Când au ajuns la fața locului echipajele de intervenție incendiul se manifesta în interiorul unui grajd pe aproximativ 60 mp, cu posibilitate de propagare la construcțiile anexe și la casa de locuit. Din fericire incendiul a fost observat din timp de proprietari, animalele fiind scoase din incinta adăpostului.

După aproximativ o oră de intervenție incendiul a fost stins în limitele găsite. Cauza probabilă „scurt circuit electric la o instalație de iluminat improvizată”.

În această dimineață, în jurul orei 3.00, Garda de intervenție Gurahonț din cadrul Detașamentului de Pompieri Sebiș a fost alertată pentru a intervenii la un incendiu în localitatea Iacobini.

În momentul anunțării, incendiul se manifesta la o anexă cu rol de bucătărie de vară de aproximativ 70 mp, propagat la alte construcții cu rol de magazie și la magazia de fân a proprietății învecinate. În sprijin a fost trimisă și cea de a două autospecială de stingere a subunității și echipajul SMURD pentru asigurarea personalului propriu.

În momentul sosirii echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent, generalizat la anexa cu rol de bucătărie de vară, propagat la anexe și la depozitul de fân al proprietății învecinate, unde se manifesta violent și generalizat.

Intervenția a fost deosebit de dificilă și a durat aproape 6 ore în depozit fiind mai mult de 3 tone de fân.

Incendiul a fost stins în limitele găsite fiind salvate 3 case de locuit.

Tot azi dimineață, în jurul orei 3.17, aceeași subunitate, Garda de intervenție nr. 2 Gurahonț, s-a deplasat cu o autospecială de stingere și 4 subofițeri în localitatea Luncșoara pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit.

Din cauza faptului că subunitatea din Gurahonț are doar 2 autospeciale de stingere a fost trimisă în sprijin și Garda de Intervenție nr. 1 Sebiș cu ambele autospeciale iar pentru a se asigura intervenția în raion a fost dislocată o mașină de stingere de la Detașamentul Ineu.

În momentul sosirii la Luncșoara incendiul se manifesta la acoperiș și etajul casei cu posibilitatea de propagare la întreg imobilul și alte anexe lipite de casă. Intervenția a fost deosebit de dificilă din cauza căilor de acces foarte înguste și pentru că alimentarea autospecialelor s-a făcut din râu cu ajutorul motopompei și de la o distanță de aproximativ 100 m.

După mai bine de 4 ore de intervenție incendiul a fost stins in limitele găsite.

La ambele incendii, Iacobini și Luncșoara cauza probabilă a fost aceeași „coș, canal sau burlan de evacuare a fumului cu defecțiuni și amplasat necorespunzător față de materiale combustibile“.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.