Ziarul electronic al arădenilor

Patru cetățeni afgani, depistați de jandarmi în centrul Aradului

Vineri, în jurul orei 11.00, la un obiectiv aflat în responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad s-au prezentat patru bărbați care, la vederea jandarmului aflat în serviciul de protecție a obiectivului, au spus că sunt din Afganistan și solicită azil.

Având în vedere contextul pandemic, jandarmul a luat imediat măsura izolării acestora, pentru a nu fi în contact cu alte persoane și a solicitat în sprijin echipajul de intervenție.

Din discuțiile purtate, jandarmii au aflat că bărbații au venit din Serbia, în cursul nopții, și doresc să ajungă în spațiul Schengen, însă datorită condițiilor meteo nefavorabile și terminarea proviziilor, au decis să rămână în România solicitând azil.

Conform procedurilor, cei patru bărbați au fost predați Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad în vederea continuării cercetărilor pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care aceștia au ajuns pe teritoriul României.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.