Ziarul electronic al arădenilor

Patron din Lipova, cercetat pentru contrabandă

Patronul unui local din orașul Lipova este cercetat penal pentru contrabandă, după ce a fost prins comercializând țigări netimbrate.

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, este cercetat de polițiștii din Lipova. Conform IPJ Arad, bărbatul, în calitate de administrator al unei societăți comerciale de pe raza orașului, a oferit spre comercializare 920 de țigarete de diferite mărci, netimbrate și timbrate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă.

„Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contraband“, a anunțat IPJ Arad.

Biroul de presă al IPJ Arad a mai informat că polițiștii din Lipova au desfăsurat, miercuri, o acțiune pe raza orașului, în vederea prevenirii faptelor care contravin normelor legale.

„În timpul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 31.415 lei, dintre care 38 conform OUG 195 (privind circulația pe drumurile publice), 16 conform Legii 12/1990 (privind protejarea populației împotriva unor fapte de comerț ilicit), 4 conform OG 37/2007 (privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora), 2 la Legea 171/2010 (privind stabilirea contravențiilor silvice) și una la alte acte normative“, precizează a IPJ Arad.

De asemenea, au fost indisponibilizați 3,5 mc de material lemons și au fost întocmite două dosare penale pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere și contrabandă.

Astfel de activități vor mai fi desfășurate și în perioada următoare, a mai anunțat IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.