Ziarul electronic al arădenilor

Patron arestat pentru evaziune fiscală

evaziune_fiscalaPatronul unei firme din Arad, acuzat de evaziune fiscală, a fost plasat în arest la domiciliu, prejudiciul adus statului fiind, conform procurorilor, de peste 1,4 milioane lei.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Gheorghe Brian Marcoci, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în varianta agravată, în formă continuată şi de complicitate la evaziune fiscală,

Din  probatoriul  administrat în cauză a rezultat că, în perioada aprilie 2011 – decembrie 2013, Gheorghe Brian Marcoci, administrator al unei societăţii comerciale, „a înregistrat în contabilitate, mai multe operaţiuni fictive, în baza unor facturi fiscale false emise de alte patru societăţii“.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 1.089.462 lei, compus din TVA – 669.302 lei şi impozit pe profit – 420.160 lei.

De asemenea, în cursul anului 2011, Gheorghe Brian Marcoci, care are calitatea de expert contabil şi conducea contabilitatea societăţii, „l-a ajutat pe coinculpatul P.D., la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală pentru care este acuzat, punându-i acestuia la dispoziţie mai multe facturi, avize şi devize de lucrări, în care sunt consemnate operaţiuni fictive“.

Prin înregistrarea acestor operaţiuni fictive a fost produs un prejudiciu la bugetul de stat de 320.589 lei, compus din TVA – 178.727 lei şi impozit pe profit – 141.862 lei.

Tribunalul Arad a dispus luare măsurii arestului preventiv la domiciliu, au informat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.