Ziarul electronic al arădenilor

Patinoarul Municipal din Arad va fi acoperit

patinoar aradPatinoarul Municipal din Arad va fi acoperit, pentru a crește atractivitatea acestuia în timpul iernii, prin ridicarea gradului de confort, iar vara va putea fi folosit asemănător unei săli de sport minimale.

Pentru realizarea acestei investiții, estimată la 4.000 de lei, a fost întocmit un studiu de fezabilitatea, care va fi supus votului în Consiliul Local Municipal.

În studiu se menționează că, în prezent, Patinoarul Municipal Arad oferă posibilitatea practicării sporturilor pe gheaţă în perioada sezonului rece (aproximativ două luni pe an), iar în sezonul cald funcţionează ca și teren de sport multifuncţional în aer liber.

„Investiţia se poate realiza cu costuri reduse în condiţiile creşterii atractivităţii, a măririi duratei de exploatare şi cu minime intervenţii asupra cadrului natural existent. Se va acoperi suprafaţa destinată activităţii sportive (patinoar în sezonul rece sau teren multifuncţional în rest – de exemplu creştere de la 2 luni la 12 luni) cu închideri uşoare, prefabricate şi demontabile, care să aibă un minim impact asupra terenului adiacent; se vor integra funcţional şi estetic corpurile anexă existente în prezent. Astfel, atractivitatea patinoarului va creşte pe timp de iarnă prin ridicarea gradului de confort, iar pe timp de vară va putea fi folosit asemănător unei săli de sport minimale“, se arată în studiul de fezabilitate.

În studiu se mai menționează că nu vor fi realizate locuri de parcare în incintă, din cauza accesului dificil și al caracterului inundabil al zonei.

„Ansamlul va fi însă deservit de parcarea publică existenta peste drum, care este ușor accesibilă“, se menționează în document.

Valoarea totală a investiției este 4.040 lei, inclusiv TVA, iar durata de realizare este de șase luni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.