Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Pastor neoprotestant, acuzat de hărțuirea unor minore

minoriDouă sesizări au fost depuse la Poliția Arad privind tentative de răpire a unor fetițe de nouă ani din fata scolii, iar un pastor de 70 de ani, Constantin Angheluță, a fost condus la audieri, după ce politiștii au deschis două dosare de cercetare penală pentru infracțiunea de hărțuire.

Tatal unei fetițe a postat relatările copilei sale pe Facebook, iar mii de arădeni au redistribuit postarea, declarându-se îngrijorați.

Miercuri dimineața, două femei au mers la Poliți și au depus sesizări, arătând că fetele de nouă ani, colege în aceeași clasă de la Școala Generală Nr. 4 „Ioan Slavici“ din Arad, ar fi fost abordate de un bărbat care le-ar fi cerut să urce în mașina sa, pentru a le duce acasă.

Coform relatărilor elevelor, bărbatul conducea un Ford Focus de culoare albastră și a fost insistent să le urce în mașină, însă fetele au fugit.

„În urma acestor sesizări, au fost deschise două dosare de cercetare penală pentru hărțuire“, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliției Arad.

Anterior depunerii reclamațiilor, marți seara, un caz similar fusese relatat pe Facebook de un arădean – Marius Scorțea -, care susține că fetița sa a ajuns acasă speriată, după ce un bărbat a încercat să o bage cu forța într-un autoturism oprit în fața școlii. Fata este colegă de clasă cu cele două eleve ale căror mame au depus sesizările.

Miercuri după-amiaza, Poliția Arad a anunțat că un bărbat de 70 de ani, pastor la o biserică, a fost condus la audieri, el fiind bănuit că le-ar fi abordat pe eleve, însă deocamdată nu se știe cu ce scop.

Polițiștii vor studia și înregistrările camerelor video de la școală, pentru a stabili cum s-au derulat evenimentele, dar spun că bărbatul nu a intrat în incinta unității de învățământ.

Reprezentanții școlii au afirmat că nu l-au văzut pe bărbatul care ar fi racolat fete, astfel că nici nu au sesizat Poliția.

sursa: News.ro

UPDATE

Pastorul arădean în vârstă de 70 de ani care a fost audiat, miercuri, după ce câteva eleve de nouă ani s-au plâns că acesta a încercat să le răpească din faţa şcolii, este cercetat în stare de libertate pentru tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal.

La confruntările de la Poliţie, elevele l-au recunoscut pe bărbat, dar acesta neagă acuzaţiile, deşi iniţial a mărturisit că a invitat o copilă în maşina sa.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.