Ziarul electronic al arădenilor

Pastile de Ecstasy și cannabis, descoperite la traficanţi de droguri

Poliţişti şi procurori DIICOT Arad au descoperit peste 5.000 de pastile de Ecstasy, dar şi 202 grame cannabis, iar patru persoane, care ar fi format o grupare de traficanţi de droguri pe relaţia Olanda – România, au fost arestare preventiv.

Cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, toţi din judeţul Timiş, acţionau în cadrul grupării, începând de anul trecut.

Tinerii au fost reținuți de în urma unei acțiuni derulată de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, sub coordonarea procurorilor DIICOT.

„În cursul anului 2017, inculpații Mihai Cătălin-Vasile, Rain Ioan-Matei, Crețan Mihai-Alexandru și Găboreanu Alexandra-Maria au constituit un grup infracțional organizat, având ca scop traficarea de droguri de risc și mare risc pe zona de vest a României. S-a reţinut că inculpatul Crețan Mihai-Alexandru a cumpărat în mod repetat droguri de risc (cannabis) și mare risc (MDMA) din Olanda, introducându-le în țară, după care, cu ajutorul inculpaților Mihai Cătălin-Vasile, Rain Ioan-Matei Și Gâboreanu Alexandra-Maria, le-a vândut consumatorilor.

În data de 23 ianuarie, în municipiul Timișoara, inculpatul Rain Ioan Matei a vândut 50 comprimate ecstasy la prețul de 1.750 lei, la tranzacție participând și inculpata Găboreanu Alexandra-Maria. În data de 15 februarie, tot în municipiul Timișoara, inculpatul Rain Ioan Matei  a fost prins în flagrant în timp ce oferea spre comercializare 250 comprimate ecstasy, la prețul de 7.500 lei.

Cu ocazia percheziției corporale efectuate asupra inculpatului Rain Ioan-Matei au mai fost găsite 240 comprimate ecstasy, iar asupra inculpatului Crețan Mihai-Alexandru au fost găsite 2 comprimate ecstasy. De asemenea, cu ocazia perchezițiile domiciliare au fost găsite şi ridicate 4.535 comprimate ecstasy și 202 grame cannabis (masă brută),  în valoare de aproximativ 263.850 de lei“, se precizează într-un comunicat de presă, remis de DIICOT.

Cei patru suspecţi au fost prezentaţi, vineri, Tribunalului Arad, iar judecătorii au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi de mare risc şi trafic de droguri de risc şi mare risc.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.