Ziarul electronic al arădenilor

Pasajele de pe centură, în atenția ministrului Transporturilor

pasaj-300x200-300x200-300x200Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, va avea o întâlnire cu ministrul Transporturilor, tema discuției fiind finanțarea celor două pasaje rutiere aflate în construcție pe centura municipiului Arad.

Gheorghe Falcă a spus miercuri, la finalul ședinței Consiliului Local, că întâlnirea cu ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, va avea loc în cursul săptămânii viitoare.

„Am reuşit să vorbesc cu ministrul Transporturilor la telefon, iar săptămâna viitoare vom avea o întâlnire la Minister. Suntem interesaţi să vedem banii pentru pasaje în bugetul pe anul 2016. Aşa cum se ştie, din 2012, Guvernul Ponta a blocat aceste pasaje şi în fiecare an, atât Guvernul Ponta cât şi parlamentarii PSD ne confirmau că sunt bani, dar, de fiecare dată, banii erau luaţi şi aşa cum se poate vedea lucrările la pasaje sunt oprite din 2012“, a spus Gheorghe Falcă.

Primarul a mai spus că speră ca lucrările la cele două pasaje rutiere se fie finalizate anul viitor.

„Noi vrem să avem garanţia că în anul 2016 vor fi bani pentru continuarea lucrărilor la pasaje şi că vom intra în procedura de finalizare, astfel ca în toamna anului viitor să le vedem funcţionale. Trebuie să fim sinceri, este o ruşine pentru România. Este o ruşine generată de guvernarea PSD şi ineficienţa parlamentarilor PSD din Arad“, a mai afirmat Falcă.

În prezent, lucrările la cele două pasaje peste liniile de cale ferată Arad-Curtici, Arad-Oradea și Arad-București sunt oprite, ultimele termene de finalizare fiind depășite.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (80% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti).

Valoarea investiţiilor este de 13 milioane de euro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.