Ziarul electronic al arădenilor

Partituri de Schubert în concertul Filarmonicii de Stat Arad

Franz Schubert și muzica vieneză de la începutul secolului al XIX-lea sunt atracțiile  simfonicului din 15 februarie 2018, de la ora 19.00, din Sala Cercului Militar.

În program sunt incluse două dintre cele mai populare partituri ale repertoriului orchestral, Uvertura Rosamunda și Simfonia a V-a în si bemol major, precum și Wanderer Fantasy, lucrarea de cea mai mare notorietate din catalogul schubertian, prezentată în această seară în versiunea concertantă, semnată câteva decenii mai târziu de Franz Liszt.

Preluarea în premieră a celebrei fantezii, una dintre cele mai dificile lucrări ale literaturii concertistice mondiale, se datorează excepționalului pianist italian Emilio Aversano, unul dintre maratoniștii de carieră ai momentului, ale cărui performanțe sunt compatibile cu echilibristica instrumentală propusă în paginile partiturii cu dublu autograf.

Prezență de excepție pe podiumul concertistic arădean, Emilio Aversano se bucură de acompaniamentul dirijoral al unuia dintre cei mai apreciați muzicieni din Țara Galilor, Jonathan Mann, câștigător în anul 2015 al Concursului Internațional Jeunesses Musicales și al premiului Filarmonicii George Enescu.

Johathan Mann este unul dintre cei mai apreciați muzicieni din Țara Galilor, fiind numit recent în postul de dirijor alături de Sir Charles Mackerras la Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance din Londra.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.