Ziarul electronic al arădenilor

Partidul Naţional Democrat, înscris oficial în Registrul partidelor politice

fotoPartidul Naţional Democrat, format din deputaţii din fostul PP-DD, a fost înscris oficial în Registrul partidelor politice, în urma unei cereri depuse de parlamentarul Daniel Fenechiu la Tribunalul Bucureşti.

“Dispune înregistrarea Partidului Naţional Democrat în registrul special al instanţei”, a decis, luni, Tribunalul Bucureşti. Decizia poate fi atacată cu apel.

În 26 februarie, deputatul Daniel Fenechiu anunţa că va depune la Tribunalul Bucureşti dosarul de înfiinţare a Partidului Naţional Democrat, fiind strânse 32.000 de semnături de susţinere, iar 25.000 de semnături sunt necesare.

Fenechiu spunea că deputaţii care aderă la acest partid sunt cei 10 care aparţin fostului grup al PP-DD, arătând că nu au niciun membru la Senat, dar există disponibilitate şi deschidere pentru refacerea grupurilor parlamentare iniţiale.

La sfârşitul anului trecut, cei mai mulţi deputaţi PP-DD au părăsit acest partid, dar au decis să rămână în grupul parlamentar.

La începutul sesiunii, Comisia juridică a Camerei a stabilit că grupul parlamentar nu se desfiinţează, având în componenţă 10 membri.

Grupul parlamentar al Partidul Poporului- Dan Diaconescu (PP-DD) a solicitat, în 16 februarie, Biroului Permanent al Camerei să-şi schimbe denumirea în grupul “Democrat şi Popular”, iar conducerea Camerei a trimis cererea la Comisiile juridice şi de regulament.

Daniel Fenechiu explica faptul că noul partid va avea o denumire diferită de cea a grupului parlamentar prin faptul că sunt în discuţii cu deputaţi care se consideră a fi mai apropiaţi de doctrina populară decât de cea social-democrată.

Fenechiu spunea, la acel moment, că parlamentarii din PND nu vor fi în alianţă nici cu PSD, nici cu PNL, ci vor susţine punctual proiectele.

Dintre deputaţii care fac parte din PND sunt Liliana Mincă, Ştefan Burlacu, Tudor Ciuhodaru, Mihai Deaconu, Gabriela Anghel.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.