Ziarul electronic al arădenilor

Partida echipei naţionale a României cu Norvegia a fost anulată de UEFA

Partida echipei naţionale de fotbal a României cu selecţionata Norvegiei, programată duminică seara pe Arena Naţională din Capitală, în Liga Naţiunilor, a fost anulată de UEFA după ce formaţia oaspete nu a putut face deplasarea în urma unui caz de coronavirus, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

„UEFA ne-a informat că în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei şi după întâlnirea din această seară cu autorităţile guvernamentale, Federaţia din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Naţiunilor programată mâine. Astfel, partida România – Norvegia nu se va mai disputa“, se arată, sâmbătă seara, pe site-ul citat.

Conform Federaţiei Române de Fotbal, consecinţele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină a forului continental.

Autorităţile din Norvegia au decis, sâmbătă după-amiază, să nu permită ieşirea din ţară a echipei naţionale de fotbal, care trebuia să vină la Bucureşti, pentru meciul cu România, din Liga Naţiunilor, din cauza situaţiei legate de pandemia COVID-19.

Zborul de sâmbătă al norvegienilor a fost anulat, iar delegaţia a rămas în ţară, aşteptând o nouă evaluare a situaţiei din partea autorităţilor.

În aceste condiţii, conferinţa de presă şi antrenamentul oficial ale Norvegiei, programate sâmbătă seara, la Arena Naţionala din Bucureşti, au fost anulate. Antrenamentul oficial al nordicilor era programat de la ora 18.45, iar conferinţa de presă de la ora 20:00.

Un component al echipei naţionale a Norvegiei a fost testat pozitiv la COVID-19 înaintea meciului cu România, a anunţat, vineri, Federaţia norvegiană de fotbal pe site-ul său oficial (NFF). Ulterior forul scandinav a precizat că este vorba de Omar Elabdellaoui.

Norvegia a decis să anuleze meciul amical Israelul, programat miercuri, după ce un jucător israelian a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Conform programării, prima reprezentativă a României urma să întâlnească Norvegia, duminică, 15 noiembrie, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Liga Naţiunilor. Ultimul meci al naţionalei României în această competiţie se va disputa la 18 noiembrie, de la ora 21.45, pe Stadionul Windsor Park din Belfast, împotriva selecţionatei Irlandei de Nord. Aceste meciuri contează pentru clasamentul FIFA, care va determina urnele pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru CM 2022.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.