Ziarul electronic al arădenilor

Participanţi la greva de la SJU Arad, chemaţi de acasă

sanitas-arad5Majoritatea participanţilor la greva declanşată de Federaţia Sanitas în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad au venit de acasă, pentru că mai multe secţii au doar o treime sau jumătate din personalul necesar angajat, astfel că nu ar fi putut asigura o treime din activitate.

Câteva intervenţii chirurgicale au fost amânate, iar sute de asistenţi şi infirmieri s-au adunat în curte şi pe holuri.

Aproximativ 1.500 de membri Sanitas din cei 2.000 din Arad participă la greva generală declanşată luni, cei mai mulţi, aproape 1.300, fiind angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Aceştia s-au adunat pe holuri şi în curţile clădirilor spitalului, aflate în mai multe locuri din judeţ, asigurând însă o treime din activitate.

Pentru asigurarea serviciilor medicale, sute de asistenţi medicali şi infirmieri au fost chemaţi de acasă la protest.

„Sunt secţii care funcţonează în mod obişnuit cu doar o treime sau jumătate din personalul necesar, pentru că sunt posturi neocupate de mulţi ani, cum sunt Secţiile Infecţioase Copii sau Chirurgie. Pentru a nu fi afectată activitatea, de la secţiile cu probleme au fost aduşi oameni de acasă, pentru a suţine protestul”, a declarat prim-vicepreşedintele Sanitas Arad, Otinel Şandru.

Potrivit conducerii spitalului, doar 60 la sută din posturile prevăzute în schema de personal sunt ocupate, iar angajări se fac în fiecare an, treptat, în funcţie de buget. Unitatea are nevoie de câteva sute de asistenţi, infirmieri şi brancardieri, dar şi de medici.

Din cauza grevei, intervenţiile chirurgicale care nu au fost urgente au fost amânate.

În timp ce participanţii stăteau în faţa spitalului cu pancarte în mâini şi cu banderole pe braţe pe care scria ”Grevă generală”, mulţi dintre pacienţi s-au declarat nemulţumiţi că au fost nevoiţi să aştepte pentru tratamente.

sursa: news.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.