Ziarul electronic al arădenilor

Parlamentari vizați de ANI. Printre aceștia se află și deputatul Mihăiță Calimente

calimenteAgenția Națională de Integritate a solicitat Camerei Deputaţilor să îi pună la dispoziţie documente privind 47 de parlamentari, referitoare la numărul de angajaţi, cheltuielile forfetare şi cum au fost cheltuite resursele financiare alocate de la bugetul statului prin bugetul Camerei, printre cei vizați fiind și deputatul arădean Mihăiță Calimente.

Pornind de la solicitarea ANI,  Valeriu Zgonea, președinte al Camerei Deputaților, a precizat că figurează pe această listă „şi foşti deputaţi şi actuali parlamentari”.

„De abia a venit hârtia de la domnul Horia Georgescu, pe care o să o pun în Biroul Permanent. Sunt datele care sunt necesare primei analize pe care o face ANI. Camera Deputaţilor trebuie să pună la dispoziţie câteva documente: număr de angajaţi, sume cheltuite din suma forfetară, perioada în care a fost parlamentar şi cum au fost cheltuite resursele financiare alocate de la bugetul statului prin bugetul Camerei Deputaţilor”, a spus preşedintele Camerei.

Potrivit șefului Camerei Deputațiilor, „acesta este un semnal clar că începe, de fapt, o procedură de verificare a fostului Parlament şi al actualului Parlament”.

„Înainte de a veni, mi-a venit o listă cu 47 de parlamentari,… care trebuie să le punem la dispoziţie nişte documente de urgenţă, pe controlul de conflict de interese”, a mai precizat Valeriu Zgonea cu privire la solicitarea ANI.

Potrivit România TV, pe lista cu cei 47 de parlamentari vizați de ANI ar fi nume importante precum Cristina Pocora, Mihăiță Calimente, dar și cele ale lui Relu Fenechiu, aflat în prezent în spatele gratiilor sau William Brânză, avocat al lui Dorin Cocoș.

sursa: psnews.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.