Ziarul electronic al arădenilor

Parlamentari PNL Arad: „Nu există finanțare pentru finalizarea proiectelor începute“

În conferința de presă de astăzi, parlamentarii PNL de Arad au prezentat motivațiile respingerii amendamentelor pentru proiectele arădene și au cerut colegilor PSD din județul nostru să răspundă punctual care sunt programele pe care aceștia le susțin.

„Am sprijinit amendamente de bun simț, care au fost respinse pe considerente politice. La proiectul pentru realizarea centurii ocolitoare Chișineu-Criș am primit ca răspuns oficial următoarea explicație: adoptarea acestui amendament nu se justifică, întrucât sursa de finanțare nu este sustenabilă. Cu toate acestea, Guvernul a găsit finanțare pentru demararea a 4000 de proiecte noi, în condițiile în care nu există buget pentru finalizarea celor deja începute”, a declarat deputatul liberal Eusebiu Pistru.

Senatorul PNL Ioan Cristina menționează că sumele cerute pentru proiectele arădene au fost decente.

„Am încercat să venim cu propuneri normale, în ceea ce privește finanțarea programelor Aradului, nu am cerut luna de pe cer, dar cu toate acestea, amendamentele noastre au fost respinse. Nu știu ca parlamentarii PSD de Arad să fi făcut vreun amendament pentru județul nostru, este posibil să le fi fost interzis să facă acest lucru. Însă cu regret constat că arădenii au fost lăsați de-o parte de guvernul PSD care a alocat zero lei județului nostru”.

Deputatul PNL Glad Varga se arată dezamăgit de atitudinea parlamentarilor PSD.

„Niciun amendament al PNL-ului, atât la nivel județean, cât și la nivel național, nu a fost admis, nu a trecut de votul parlamentarilor. Am rămas puțin dezamăgit de faptul că amendamente care susțin proiectele Aradului nu au fost votate de către parlamentarii de la putere. În cazul altor județe, unii parlamentarii PSD au susținut proiectele liberalilor, în cazul Aradului, parlamentarii PSD au votat împotriva amendamentelor noastre.

Chiar dacă aceste proiecte nu aveau șansa să primească aviz favorabil,  parlamentarii PSD ar fi putut să se solidarizeze pentru binele județului nostru și să ridice mâna”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.