Ziarul electronic al arădenilor

Parcurile din Arad vor fi păzite non-stop

parcMunicipalitatea intenționează să introducă, începând din acest an, agenți de pază în parcurile din Arad, pentru stoparea actelor de vandalism.

În proiectul privind bugetul general de venituri și cheltuieli al municipiului pentru 2016 a fost prevăzută suma de 700.000 pentru paza parcurilor din Arad.

Dacă proiectul va fi aprobat, va fi introdusă pază umană în Parcul „Eminescu“, Parcul „Ţara Piticilor”, Parcul „23 August“, Parcul Reconcilierii româno-maghiare, Parcul „Europa“, Parcul „Aventura Voinicilor”, zona de agrement Pădurice şi Parcul Pădurice.

„Pentru asigurarea protecţiei obiectivelor împotriva vandalizării şi furturilor de echipamente este necesară asigurarea pazei permanente a obiectivelor 24 de ore din 24, toată săptămâna”, se arată în nota de fundamentare privitoare la necesitatea alocării banilor pentru paza parcurilor.

În acelaşi document se mai menţionează că paza parcurilor va fi făcută de o firmă specializată în domeniu.

Introducerea agenților de pază în parcurile din Arad se impune deoarece au fost înregistrate mai multe acte de vandalism, fiind distruse locuri de joacă pentru copii, sau diverse obiective din aceste zone.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.