Ziarul electronic al arădenilor

Parcul Natural Lunca Mureşului, subiectul unui posibil atac cibernetic

Poliţia Arad a deschis o anchetă, după ce reprezentanţii Parcului Natural Lunca Mureşului au spus că pagina de internet este victima unui atac cibernetic, accesul de pe luncamuresului.ro fiind redirecţionat automat către site-uri de adulţi sau pariuri sportive.

Potrivit reprezentanţilor Parcului, pagina de internet este victima unui atac cibernetic, despre care conducerea spune că ar fi avut loc asupra companiei din Statele Unite ale Americii, care găzduieşte portalul.

„Am luat măsuri rapide pentru că pagină noastră este accesată şi de către foarte mulţi copii. Din păcate serverul care a găzduia pagină de internet a Parcului Natural Lunca Mureşului a fost atacat cibernetic în momentul accesării vizitatorii fiind redirecţionaţi către pagini de internet diferite.

Din acest motiv, administraţia Parcului a fost nevoită să blocheze accesul la site, urmând că găzduirea paginii de internet să fie schimbat pe un alt server şi sperăm că nu va fi nevoie de refacerea completă a acesteia”, a declarat directorul Parcului Natural Lunca Mureşului, Paul Hac.

Conducerea Parcului Natural Lunca Mureşului a blocat, deocamdată, pagina pentru accesul din browser, însă se confrunta cu problema accesului prin motorul de căutare, astfel că s-a luat decizia ca pagina să fie blocată complet.

Conform unor informaţii, pagina Parcului nu a fost vizată în mod special, ci compania care o găzduia, fiind afectate toate paginile gestionate de compania respectivă. Atacul ar fi urmărit atragerea unui număr cât mai mare de vizitatori pe paginile pe care erau redirecţionaţi cei care accesau pagina Parcului.

Conducerea Parcului Natural Lunca Mureşului a decis să sesizeze şi Poliţia Judeţului Arad care a deschis o anchetă în acest caz.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.