Ziarul electronic al arădenilor

Parcare sub terenul de sport de la Colegiul Naţional “Moise Nicoară”

moisePrimăria din Arad intenționează să amenajeze o parcare în zona din fața Colegiului Național „Moise Nicoară“, iar terenul de sport existent va fi reamenajat deasupra parcării.

Pentru realizarea acestei investiții, municipalitatea a alocat în bugetul general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2015 suma de 5.000 lei pentru obținerea avizelor.

Licitaţia pentru contractarea firmei care va întocmi studiul de fezabilitate pentru acest proiect a fost organizată anul trecut, contractul fiind semnat, în luna noiembrie, cu firma Dromcons SRL din Sebiş, care a oferit un preţ de 71.200 de lei.

„Este vorba despre un studiu de fezabilitate pentru proiect care prevede ridicarea nivelului terenului de sport la nivelul digului. Nu va lua nici perspectiva asupra clădirii monument. Nu există spaima că se va tăia vreun pom, nu se diminuează suprafaţa terenului de sport. Dimpotrivă, aici vor fi condiţii mai bune: sub teren se vor putea amenaja grupuri sanitare, vestiare, utilităţi care acum nu există. Terenul de sport ar urma să fie ridicat aproximativ doi metri, la nivelul digului, iar sub el va fi parcarea”, a explicat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Conform municipalității, la baza acestui proiect s-a ținut cont de faptul că, Cetatea Aradului va fi introdusă, în următorii ani, în circuitul turistic, fapt care face ca existenţa unei parcări în zonă să fie iminentă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.