Ziarul electronic al arădenilor

Parc central, în locul fostei fabrici „Tricoul Roșu“

Municipalitatea arădeană intenționează să achiziționeze terenul pe care a funcționat fabrica de textile „Tricoul Roșu“ pentru a-l transforma într-un parc central, a anunțat primarul Gheorghe Falcă.

Primarul Aradului a spus că va supune aprobării Consiliului Local achiziția terenului fostei fabrici „Tricoul Roșu“, pentru amenajarea parcului central.

Astfel, pe terenul de aproximativ 2 hectare, care este adiacent Parcului Pădurice, va urma să fie amenajată inclusiv o zonă dedicată activităților Liceului de Artă „Sabin Drăgoi“.

„Am decis în interiorul Primăriei și m-am consultat cu consilierii și opinia publică să solicităm un aviz din partea Consiliului Local pentru a începe procedura de achiziție a terenului de la fosta fabrică Tricoul Roșu. Ne dorim să extindem Parcul Pădurice, să realizăm un parc central al municipiului Arad, exact în zona Podgoria. Tot acolo, suntem obligați să punem la dispoziție servicii comerciale și, evident, parcări. Pentru că în apropiere avem Liceul de Artă, ne dorim să extindem zona lor de manifestare, prin realizarea unui scuar și unei zone unde vor fi așezate creațiile celor de la liceu“, a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Proiectul de hotărâre privind achiziția terenului fostei fabrici „Tricoul Roșu“, pentru amenajarea parcului central, va fi pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal convocată pentru ziua de marți, 28 februarie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.