Ziarul electronic al arădenilor

Parastas în memoria Reginei Ana, oficiat la biserica din Săvârșin

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu vor participa, sâmbătă, la Biserica ortodoxă din comuna arădeană Săvârșin, la un parastas oficiat la doi de la moartea Reginei Ana.

Slujba va fi săvârșită la Biserica ortodoxă din Săvârșin, la ora 12.00, de IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, alături de parohul bisericii, părintele Călin Mădăluță.

Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viață la vârsta de 92 de ani, în ziua de 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveția.

La căpătâiul Reginei au stat, până în ultima clipă, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a fost la spital, alături de Regină, în fiecare zi din ultima săptămână.

Cu o zi înainte de a muri, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la părintele titular al Parohiei Catolice din orașul Morges.

Regina Ana a fost înmormântată în ziua de 13 august 2016, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, ridicată în vecinătatea mănăstirii de la Curtea de Argeș.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.