Ziarul electronic al arădenilor

Parada Portului Popular Șvăbesc, la Vladimirescu

kerwei5O nouă ediţie a Paradei Portului Popular Şvăbesc va fi organizată sâmbătă, 9 mai, în localitatea Vladimirescu, la acest eveniment fiid prezenți etnici germani din mai multe localităţile ale judeţului Arad.

Parada va începe la ora 10.30, cu întâlnirea perechilor în port popular şi defilarea spre biserică.

De la ora 11.00, participanţii vor fi prezenţi la biserică, unde va fi oficiată o slujbă religioasă, iar de la ora 12.00 este programată înălțarea pomului de Kirchweih şi defilarea perechilor prin comuna Vladimirescu.

Organizatorii au pregătit un program cultural la Căminul Cultural din Vladimirescu, începând de la ora 17.00.

De la ora 21.00, tot la Căminul Cultural din Vladimirescu va avea loc un bal, invitată fiind formația „Unterrock“ din Ungaria.

„Mulțumim perechilor în port popular, care păstrează și promovează patrimoniul cultural și tradițiile populației germane”, au transmis organizatorii.

Parada Portului Popular Șvăbesc este un eveniment organizat de Forumul Democrat German Arad şi Cercul Cultural Banat-Ja, cu sprijinul Forumului Democrat al Germanilor din România, Departamentului pentru Relații Interetnice al Secretariatului General al Guvernului României, Consiliului Local Vladimirescu și Primăriei comunei Vladimirescu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.