Ziarul electronic al arădenilor

Parada Formațiilor Civile de Pompieri, în centrul Aradului

paradaFormațiile Civile de Pompieri din județul Arad vor participa la o paradă, care se va desfășura în centrul municipiului, participanții fiind îmbrăcați în costume de epocă.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean, prin Centrul Cultural Județean, în colaborare cu Primăria Municipiului.

Conform organizatorilor, în perioada, 2-17 septembrie, pe platoul din fața Primăriei Arad, este organizată o expoziție, care cuprinde pompe manuale, motopompe, scări și mașini pentru intervenții în caz de incendii, multe dintre acestea având o vechime de peste 100 de ani, precum și o expoziție tematică sub coordonarea profesorului Horia Truță.

De asemenea, în data de 17 septembrie, începând cu ora 10.00, se va desfășura o paradă a formațiilor Civile de Pompieri din județul Arad, în costume de epocă și cu fanfara în frunte. Parada se va desfășura pe traseul cuprins între Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ – Libelula și retur

„Această acțiune vine să pună în valoare tradiția multiseculară a formațiilor civile de pompieri din județul nostru, care se păstrează, iată, nealterată în foarte multe localități arădene: Lipova, Zăbrani, Nădlac, Zădăreni, Pecica, Șagu și altele”, a declarat Doru Sinaci, directorul Centrului Cultural Județean Arad.

La rândul său, col. (rz.) dr. Dan Dumitru Paicu, specialist în istoria și tradiția pompierilor voluntari din vestul țării, a spus că la această acțiune vor premiate formațiile civile de pompieri care și-au conservat cel mai bine tehnica de luptă cu valoare istorică.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.