Ziarul electronic al arădenilor

Palatul Copiilor, scos la vânzare pentru 2,5 mil. euro

Una dintre cele mai importante, dar și impresionante edificii din Arad, a intrat ȋn portofoliul RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment.

Palatul Copiilor a fost scos la vȃnzare avȃnd prețul de pornire de 2,5 milioane de euro, iar reprezentanții agenției estimează că tranzacția se va finaliza ȋn aproximativ doi ani.

„Ne așteptăm ca potențialii cumpărători să vină din zona investitorilor privați, de anvergură, care să ȋși dorească randamente medii la ȋnchiriere de 7-8% pe an. De asemenea, mai avem ȋn vedere utilizatorii privați cu activitate ȋn educație, sănătate, ȋn domeniul financiar-bancar sau hotelier. O altă variantă, mai puțin probabilă, totuși, este aceea a instituțiilor publice”, a menționat Beatrice Cioflică, Broker/Owner RE/MAX Gold din Arad.

Conform reprezentantului companiei, ȋn ceea ce privește destinația, proprietatea ar fi potrivită pentru un hotel și/sau un restaurant, centru de ȋnvățare, locuințe sau spații de birouri.

Unul dintre principalele sale avantaje este localizarea excelentă, Bulevardul Revoluției fiind artera principală de circulație și cu o vizibilitate maximă ȋn Arad.

De asemenea, imobilul este delimitat, are un singur proprietar, este amplasat pe un teren generos de 2.495 mp, dispune de o suprafață utilă de 2.220 mp și este format din 37 camere. Clădirea combină elemente de arhitectură neoroman și neoromantice, iar uşile şi ferestrele sunt bogat ornamentate, confecţionate din lemn de esenţă nobilă.

Deși ȋn prezent se află ȋntr-o stare bună, este funcțională și utilizată de o instituție publică, clădirea necesită investiții de modernizare, ȋn funcție de gradul de conversie.

De exemplu, dacă destinația finală va fi un hotel, vorbim de costuri cuprinse ȋntre 500 și 600 euro/mp construit. Dacă se va merge pe varianta de spațiu de birouri, atunci prețul pe mp construit se va situa ȋntre 200 și 250 euro.

„Deși vorbim, bineȋnțeles, despre o nișă, piața aceasta a proprietăților premium se află ȋntr-o continuă dezvoltare de cȃțiva ani, ȋn special datorită numărului mare de retrocedări. De asemenea, a fost unul dintre segmentele cele mai puțin afectate de criza imobiliară, prețurile aici rămȃnȃnd constante”,  a explicat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX Romȃnia.

Biroul RE/MAX Gold din Arad nu se află la prima tranzacție de anvergură, avȃnd pȃnă acum ȋn portofoliu și fosta Școală Populară de Artă sau imobilul ȋn care a funcționat Bancorex.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.