Ziarul electronic al arădenilor

Palatul Administrativ din Arad, disputat în justiție de Prefectură și Primărie

Prefectura Județului Arad a promovat o acțiune în justiție care vizează constatarea dreptului de proprietate publică al statului român și a dreptului de administrare al Prefecturii asupra Palatului Administrativ.

În prezent, în clădirea Palatului Administrativ își desfășoară activitatea Primăria Municipiului și Prefectura Județului Arad.

„Instituția Prefectului – Județul Arad a promovat, la data de 15 iunie a.c., o acțiune în justiție, având ca obiect constatarea dreptului de proprietate publică al statului român și a dreptului de administrare al Instituției Prefectului – Județul Arad asupra Palatului Administrativ, în care cele două instituții își desfășoară activitatea“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Instituția Prefectului.

Conform sursei citate, s-a recurs la acest demers judiciar „întrucât stabilirea apartenenței imobilului nu a putut fi clarificată pe cale administrativă, în pofida demersurilor efectuate în acest sens de Instituția Prefectului – Județul Arad și de Primăria Municipiului Arad pe parcursul anilor anteriori“.

„Intenția noastră, a Instituției Prefectului – Județul Arad, este aceea de a clarifica situația dublei înregistrări a imobilului în care atât noi, cât și Primăria Municipiului Arad ne desfășurăm activitatea, aceasta fiind singura cale prin care proprietatea Palatului Administrativ se poate reglementa. La ora actuală, imobilul este proprietatea statului român în baza Decretului-Lege nr. 30 din 1990, iar Municipiul Arad este proprietarul aceluiași imobil în baza H.G. nr. 976 din 2002, privind atestarea domeniului public al Județului și al Municipiului Arad”, prefectul județului Arad, Florentina Horgea.

Primarul Gheorghe Falcă va prezenta poziția Primăriei Municipiului Arad pe acest subiect într-o conferință de presă, programată pentru ora 14.00.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.