Ziarul electronic al arădenilor

Pacientă cu o boală cardiacă gravă, diagnosticată cu ajutorul aparatului RMN, la Spitalul Județean Arad

O pacientă de 44 de ani a fost diagnosticată la Arad, cu o boală genetică, posibil cauzatoare de moarte subită, prin aritmii ventriculare – displazie aritmogenă de ventricul drept – care de cele mai multe ori este întâlnită în rândul tinerilor și al sportivilor de înaltă performanță, fiind uneori diagnosticată abia la autopsie.

Pacienta a putut fi diagnosticată prin efectuarea unui RMN cardiac – o tehnică de investigare cardiacă care se efectuează la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, procedură realizată de medicul specialist cardiolog dr. Radu Lala și tehnicianul imagist Geanina Bunaciu.

„Pe baza cunoștințelor acumulate la cursurile pentru RMN cardiac pe care le-am efectuat la Berlin și Milano, cu sprijinul conducerii spitalului și al Consiliului Județean, am reușit, încă din luna ianuarie a acestui an, să efectuăm și la Arad această procedură, eficientă în diagnosticarea patologiilor cardiace. Astfel am putut diagnostica, în fază incipientă, o cardiomiopatie rară care poate cauza moartea subită, la o pacientă tânără, iar pe baza investigațiilor clinice și datorită acestei tehnici imagistice (RMN cardiac) de care dispunem, pacienta a fost îndrumată pentru implantul de defibrilator cardiac. Mai mult decât atât, fiind vorba despre o boală ereditară, va fi evaluată și familia pacientei”, a explicat dr. Radu Lala, medic specialist Secția Clinică Cardiologie.

Cazul a fost gestionat de către medicul șef Secție Clinică Cardiologie, dr. Adina Pop Moldovan – pe partea de investigații medicale și tratament și de medicul Radu Lala în ceea ce privește efectuarea RMN-ului cardiac.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.