Ziarul electronic al arădenilor

Ovidiu Marian, în penitenciar. A fost condamnat la 2 ani de închisoare

Ovidiu Marian, fost senator de Arad și secretar general al Senatului, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Ovidiu Marian a fost trimis în judecată în cazul intermedierii mitei către fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Daniel Tudor.

Conform News.ro, fostul senator a fost ridicat de poliţişti şi dus în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins apelul formulat de către acesta împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti prin care, în luna mai, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

„În temeiul art.421 pct.1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Marin Ovidiu împotriva sentinţei penale nr. 1001 /15.05.2017 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 23053/3/2016. În temeiul art.421 pct.1lit.a Cod procedură penală respinge ca inadmisibil apelul declarat de apelantul Carabulea Ilie. În temeiul art. 275 alin.2 Cod procedură penală obligă apelanţii la câte 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, este soluţia pronunţată de instanţă.

Conform sentinţei Tribunalului Bucureşti, complementar pedepsei cu închisoarea, lui Marian i-a fost interzis pentru trei ani „exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat”.  Executarea pedepsei complementare va începe după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii.

Din perioada de detenţie decisă de instanţă, vor fi scăzute zilele în care Ovidiu Marian a stat în arestat la domiciliu, respectiv din 19.02.2016 până în 19.03.2016. După această dată, el a rămas sub controlul judiciar.

„În baza art. 291 alin. 2 C. pen., dispune confiscarea de la inculpatul Marian Ovidiu a sumei de 500.000 euro sau a echivalentului în lei al acesteia, calculat la cursul stabilit de Banca Naţională a României, valabil în ziua plăţii”, a mai decis Tribunalul Bucureşti.

Ovidiu Marian a fost inculpat în dosarul instrumentat de DNA care privea o mită ce ar fi fost primită de către Daniel Tudor, fost preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, de la omul de afaceri Ilie Carabulea, pentru a proteja societatea de asigurări Carpatica.

În 12 aprilie 2016, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Daniel Tudor, senatorul Doina Tudor (fosta sa soţie) şi pe Ovidiu Marian. Acesta din urmă, secretar general al Senatului la data faptei, a fost acuzat de trafic de influenţă.

CITITI SI:

Ovidiu Marian a recunoscut că a intermediat mita

Ovidiu Marian, în arest la domiciliu

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.