Ziarul electronic al arădenilor

Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, la Arad

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal îşi continuă periplurile naţionale şi internaţionale prin două concerte ce se vor desfăşura la sfârşitul lunii iunie la Arad şi Budapesta.

Duminică, 23 iunie, de la ora 19.00, va avea loc primul concert la Palatul Cultural din Arad solistul Orchestrei Naţionale de Tineret fiind violoncelistul Ștefan Cazacu.

Programul cuprinde Ludwig van Beethoven – Simfonia nr. 4 în Si bemol major, op. 60, Constantin Dimitrescu – Serenada Română și Dans Țărănesc pentru violoncel și orchestră, George Enescu – Rapsodia Română nr. 1, op. 11 în La major.

Cu același program muzical, luni, 24 iunie, de la ora 18.00, Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal va susține în premieră un concert la Budapesta, în sala Pesti Vigadó, în cadrul proiectului „România în lume“ inițiat de anul trecut de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română“.

Solistul concertului de la Budapesta va fi tânărul violoncelist maghiar  BánköviBence.

Marin Cazacu, directorul Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” declara înainte de acest eveniment: „Este prima dată când Orchestra Naţională de Tineret va cânta la Budapesta, în superba sală Pesti Vigado şi de asemenea, prima oară când va cânta în vestul extrem al ţării, la Arad, în superba sală de concert a Palatului Cultural. În vremuri în care armonia pe care o aduce muzica este de dorit să se extindă şi în relaţiile dintre cetăţenii şi dintre naţiunile Europei, ne bucurăm să putem contribui după puterile noastre la o atmosferă cât mai senină, alăturând muzica lui Béla Bartók, David Popper, Johannes Brahms, György Ligeti şi George Enescu”.

Organizatori: Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale prin Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” și Filarmonica de Stat Arad

Partener: Colegiul de Arte “Sabin Drăgoi” Arad

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Tribunalul Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.