Ziarul electronic al arădenilor

Orban: Organizarea alegerilor nu reprezintă un risc de creştere a răspândirii COVID-19

Premierul Ludovic Orban a declarat că organizarea alegerilor parlamentare, la termenul stabilit, pe 6 decembrie, „nu reprezintă un risc de creştere a răspândirii COVID-19“, dacă se respectă regulile de protecţie sanitară.

„Din punctul meu de vedere, organizarea alegerilor în condiţiile pe care le-am reglementat nu reprezintă un risc de creştere a răspândirii virusului. Dacă se respectă regulile, atât cele de campanie, cât şi organizarea scrutinului în ziua votului, nu există niciun risc“, a spus Orban, miercuri, la Braşov.

Totodată, prim-ministrul a reiterat mesajul că „oprirea răspândirii virusului se poate face de fiecare dintre noi, ducând o viaţă normală“, subliniind, totodată, că autorităţile centrale urmăresc „cu maximă atenţie“ situaţia epidemiologică şi au pregătite măsuri.

„Cu cât mai mulţi oameni respectă regulile, se protejează, şi implicit îi protejează pe ceilalţi, cu atât viaţa noastră poate fi cât mai normală, nu va fi afectată economia, locurile de muncă nu vor fi în pericol şi, de asemenea, veniturile vor putea rămâne la un nivel decent.(…) Urmărim cu maximă atenţie, avem măsuri pregătite pentru creşterea numărului de cazuri, aceste măsuri, unele dintre ele se aplică la nivel naţional – cea de a nu mai permite organizarea de evenimente private, de exemplu nicăieri în ţară – nunţi, botezuri, mese festive au fost, în ultima lună, principala sursă de infectare pentru cei care contractat COVID-19, dar, de asemenea, şi măsuri regionale, în funcţie de indicii pe care îi utilizăm. (…) Peste tot unde se depăşeşte rata de 3 la mie, punem în aplicare măsurile pe care le-am stabilit în Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de urgenţă“, a spus premierul.

Acesta a precizat, că, în paralel, continuă pregătirea capacităţii de tratare în spitale pentru bolnavii infectaţi cu coronavirus, menţionând că este în pregătire un act normativ prin care să se stabilească o serie de proceduri foarte rapide pentru angajarea medicilor care şi-au luat recent rezidenţiatul.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.