Ziarul electronic al arădenilor

Orban: Alegerile locale vor avea loc pe 14 sau pe 21 iunie

Premierul demis Ludovic Orban a declarat că alegerile locale din acest an vor avea loc pe 14 sau pe 21 iunie.

„Mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la patru ani după depunerea jurământului, asta înseamnă a doua parte a lunii iunie. Ca atare, cel mai probabil, alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu pe 21 iunie“, a declarat Ludovic Orban, duminică seara, într-o emisiune la B1 TV.

Referindu-se la alegerile parlamentare anticipate, acesta a spus că „depind în mare măsură de două elemente: viteza cu care se derulează calendarul care să permită, din punct de vedere constituţional, preşedintelui României să dizolve Parlamentul. Perioada minimă este de 60 de zile, începând de luni. Şi depinde, de asemenea, de forma finală, pentru că PSD o să se repeadă pe ordonanţa de urgenţă privitoare la alegerile parlamentare“.

Orban a mai susţinut că, în cel mai bun caz, alegerile parlamentare anticipate ar putea fi organizate în a doua decadă a lunii iunie.

Ludovic Orban a mai declarat că partidul pe care îl conduce nu a renunţat la ideea alegerilor primarilor în două tururi.

Potrivit acestuia, PNL va demara procedurile pentru a readuce în discuţie în Parlament, în regim de urgenţă, proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, care a fost înregistrat la Camera Deputaţilor în luna martie 2017.

„Aşa cum noi am pus pe masă mandatul guvernului pentru a adopta acest proiect de lege, alegerea primarilor în două tururi, la fel ne vom bate şi acum pentru a încerca să aducem pe ordinea de zi a plenului Camerei proiectul de lege care vizează alegerea primarilor în două tururi“, a afirmat Orban.

El admite că un astfel de demers este dificil, în condiţiile în care PNL şi aliaţii săi politici nu au majoritate în Camera Deputaţilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.