Ziarul electronic al arădenilor

Orașele Arad și Lendava, partenere în mai multe domenii

Administrațiile locale din Arad și Lendava (Slovenia) și-au propus încheierea unui acord de parteneriat în vederea colaborării în domenii de interes comun – cultural, artistic, științific, educativ, sportiv, economic, social, protejarea mediului, administrație publică locală.

De asemenea, cele două administrații doresc dezvoltarea unei colaborări în vederea valorificării resurselor de apă termală, punerea în valoare a patrimoniului celor două comunități, precum și accesarea programelor de finanțare lansate de Uniunea Europeană, în domenii de interes comun.

Pe baza unor programe corespunzătoare, cele două administrații vor lărgi schimburile culturale demarate până acum și vor facilita, în acest scop, colaborarea între instituții culturale, organizații, asociații și ansambluri artistice.

În accord mai este prevăzut că reprezentanții celor două orașe vor sprijini efectuarea unor schimburi de experiență între unitățile locale de învățământ, facilitând colaborarea dintre elevi, studenți, cadre didactice și cercetători, în conformitate cu atribuțiile de care dispun la nivel local.

„Municipiul Arad și orașul Lendava au stabilit și dezvoltat bune relații de colaborare începând cu anul 2010, administrațiile locale ale celor două orașe identificând numeroase puncte de interes comun în domeniul cultural, dar și în cel al protecției mediului prin valorificarea surselor alternative de energie. Reprezentanţii celor două administrații locale și-au exprimat, pe parcursul întânirilor din ultimii ani,  dorința de a strânge relațiile de colaborare, iar disponibilitatea muncipiului Arad pentru încheierea unui acord de aprteneriat a fost exprimată încă din anul 2015, prin Scrisoarea de intenție nr. 60578/29.09.2015“, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre privind încheierea unui acord de parteneriat între municipiul Arad şi orașul Lendava.

Proiectul de hotărâre, care urmează să fie supus votului consilierilor locali, a fost afișat la transparență decizională.

Până la data de 27 aprilie 2017, la Registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest proiect de hotărâre. Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data 13 aprilie, între orele 8.00 – 18.00, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5.

Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.