Ziarul electronic al arădenilor

„Ora Pământului“ la Arad. „Dăruiește naturii din energia ta“

citeIluminatul arhitectural și public din centrul Aradului va fi întrerupt, sâmbătă, timp de 60 de minute, când va fi marcată „Ora Pământului“, iar arădenii sunt invitați participe cu chitare, tamburine, shakere sau orice alte instrumente muzicale, pentru a contribui muzical la campania de conștientizare marcată de acest eveniment.

Un număr de 42 de orașe din România, printre care și Arad, vor participa, sâmbătă, 19 martie, la evenimentul global „Ora Pâmântului“, când, în intervalul ora 20.30 – 21.30, vor fi organizate evenimente dedicate, ce vor culmina cu stingerea simbolică a luminilor de către instituții publice, companii, centre culturale, organizații și chiar cetățeni obișnuiți.

Sloganul din acest an al acțiunii este „Dăruiește naturii din energia ta“.

„Aradul va sărbători «Ora Pământului» pe platoul din fața Primăriei, începând cu ora 19.30 prin acțiuni de conștientizare asupra uneia dintre cele mai mari ameninţări actuale – schimbările climatice. La acest eveniment și-a anunțat participarea aproximativ 200 de personae“, se menționează într-o informare a Centrului Municipal de Cultură Arad.

Între orele 20.30 și 21.30 va fi sistat iluminatul stradal pe Bulevardul Revoluției și în Palatul Administrativ, timp în care se vor aprinde candele, iar artistul local Fly (B-Ton) va susține un recital acustic, fără amplificare, pe platoul din fața Palatului.

„Pentru ca acest eveniment să fie unul de amploare, invităm toți doritorii să participe la acest proiect și să-și aducă chitarele, tamburinele, shakerele sau orice alte instrumente musicale, pentru a contribui muzical la campania de conștientizare marcată de «Ora Pământului»“, este mesajul transmis de organizatorii evenimentului de la Arad.

Earth Hour („Ora Pământului“) a debutat în Australia, la Sydney, în 31 martie 2007, când două milioane de case și sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră.

În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour, iar doi ani mai târziu, 4.500 de orașe din 128 de țări au participat la acest eveniment, pe 27 martie.

În prezent, comunitatea de susținători Earth Hour a atins două miliarde de oameni, din peste 7.000 de orașe, aflate în mai mult de 152 de țări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.