Ziarul electronic al arădenilor

Opt ministere îşi vor schimba titularii

Comitetul Executiv al PSD a decis înlocuirea lui Paul Stănescu cu Ilan Laufer la conducerea Ministerului Dezvoltării. De asemenea, Gabriel Leş revine la Apărare, după demisia lui Mihai Fifor, Olguţa Vasilescu trece la Transporturi în locul lui Lucian Şova, în timp de Niculae Bădălău preia Ministerul Economiei, înlocuindu-l pe Dănuţ Andruşcă.

De asemenea, potrivit deciziilor CEx al PSD, în funcţia de ministru al Muncii va fi numit deputatul Marius Budăi, la Ministerul Comunicaţiilor Bogdan Cojocaru va fi înlocuit cu Alexandru Petrescu, iar Ioana Bran pleacă din funcţia de ministru al Tineretului, post în care va fi numit senatorul Bogdan Matei.

Şi la Ministerul Culturii se schimbă titularul, în locul lui George Ivaşcu va fi numit senatorul Daniel Breaz.

Anunţul privind remanierile aprobate a fost făcut de către premierul Viorica Dăncilă.

Despre numirea lui Bădălău la conducerea Ministerului Economiei, Dăncilă a spus că s-a considerat că este nevoie de ”o persoană cu autoritate pentru a accelera activitatea în acest domeniu deosebit de important”.

Viorica Dăncilă i-a mulţumit lui Fifor pentru activitatea la Ministerul Apărării, lăsând ”un minister la cheie”, iar în continuare se va ocupa de departamentele partidului.

Gabriel Leş a mai fost ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu, iar Ilan Laufer a fost secretar de stat în Cabinetul Grindeanu şi ministru pentru IMM-uri în Executivul condus de Mihai Tudose.

Alexandru Petrescu este directorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Propunerile de remanieri vor fi transmise preşedintelui Klaus Iohannis, pentru ca şeful statului să semneze decretele în acest sens.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.