Ziarul electronic al arădenilor

Opera „Nabucco“ de Verdi, pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad

Asociația Culturală Opera Vox din Cluj-Napoca în colaborare cu Festivalul Internațional Teatro D’Opera Italiana, vor pune în scenă pentru prima dată la Arad, spectacolul de operă Nabucco de Giuseppe Verdi.

Spectacolul va avea loc în 13 aprilie 2018 la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad, începând cu ora 19.00.

Star-baritonul Italian Alfio Grasso în rolul principal! Soprana Stefania Spaggiari de la Arenele din Verona la Teatrul „Ioan Slavici“ din  Arad!

Va fi o montare integrală a operei, cu orchestră, cor, ansamblu de balet, soliști din țară și din străinătate, în rolurile principale fiind distribuiți soliști italieni care au cântat și cântă în teatre precum: Arenele din Verona, Teatrul de Operă din Roma sau Teatrul Real din Madrid.

Conducerea muzicală și regia spectacolului vor fi asigurate de doi universitari de la Iași și Cluj-Napoca.

Dirijorul spectacolului va fi profesorul universitar doctor Leonard Dumitriu de la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iași, având o experiență ca dirijor de operă de peste 28 de ani, iar montarea scenică va fi asigurată de lector universitar doctor Ligia Ghilea de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Orchestra, corul și ansamblul de balet vin de la Cluj-Napoca.

La succesul spectacolului vor contribui corul, orchestra și ansamblul de balet Oera Vox, formate din cei mai valoroși artiști de la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Opera Română din Cluj-Napoca și Filarmonica Transilvania.

Biletele au fost puse deja în vânzare la casieria Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad.

 (actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația Culturală „Opera Vox“ Cluj Napoca. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.