Ziarul electronic al arădenilor

„OpenEurope – din Arad în Europa, escală în…”

1Asociația „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021“ derulează, în prezent, un proiect prin intermediul căruia intenționează să facă cunoscut publicului specificul fiecărei țări din Uniunea Europeană.

În cadrul proiectul „OpenEurope – din Arad în Europa, escală în…”, echipe de elevi coordonați de Oana Neamțu, inițiatoarea proiectului, vor alege o țară din Uniunea Europeană și se vor documenta asupra culturii, economiei, reliefului și gastronomiei din țara respectivă. „La finalul ediției vor fi realizate evenimente de prezentare a fiecărui domeniu în parte, astfel încât arădenii să se poată familiariza cu informații despre țara aleasă ca și cum ar fi într-o călătorie“, se menționează într-un comunicat de presă remis de „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021“.

Proiectul se află la prima ediție, partenerul principal fiind elevii clasei a IX-a A de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară“.

„Pentru prima ediţie, elevii au ales Italia ca ţară de destinaţie. Sau poate, mai bine spus, pentru această primă ediţie, ţara care va avea ca destinaţie Aradul este Italia. Încercăm astfel să aducem un colţisor de Italia chiar aici, în Arad. Proiectul începe să prindă contur, am început să lucrăm împreună cu elevii acum trei săptămâni, timp în care s-au făcut cercetări pe diferite domenii: cultură, ştiinţe, sport, industrie, generalităţi. Elevii lucrează în echipe de maximum cinci persoane, şi generează împreună idei de evenimente pe care vrem să le aducem «în stradă», vor fi evenimente în mai multe locaţii din oraş. Cei implicați sunt foarte creativi, au idei foarte bune, iar acum suntem în faza în care cernem cele mai bune idei pe care să le materializăm ulterior”, a spus Oana Neamțu.

Prezentarea din cadrul primei ediţii a „OpenEurope – din Arad în Europa, escală în..” va avea loc în „Săptămâna altfel“, eveniment cae se va desfășura în zilele de 4,5 şi 6 aprilie.

Oana Neamțu a mai spus că va lucra îndeaproape cu elevii, conform unei planificări stabilite.

„Deocamdată este programată câte o întâlnire pe săptămână, la sfârşitul fiecărei întâlniri încercând să îi ghideze în legătură cu misiunile de îndeplinit până la următoarea“, se mai menționează în comunicatul de presă.

Oana Neamțu a mai afirmat că își dorește implicarea librăriilor din Arad, poate chiar și a unor restaurant, care să aibă inclus în meniu, timp de trei zile, în timpul prezentărilor finale, un preparat specific.

2

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.