Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Oficiali din fotbal, acuzaţi de mituirea unui arbitru în favoarea UTA

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale pe numele a patru oficiali din fotbal, acuzaţi că au mituit un arbitru pentru a favoriza echipa UTA Bătrâna Doamnă Arad în barajul de promovare în Liga I.

Este vorba de Claudiu-Gabriel Baboia, acuzat de dare de mită şi complicitate la dare de mită; Claudiu Drăgan, Dorin Stana şi Ionuţ Gabriel Vlădulescu, acuzaţi de complicitate la dare de mită.

Claudiu Gabriel Baboia a fost reţinut de procurori şi va fi dus joi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, iar Claudiu Drăgan şi Ionuţ Gabriel Vlădulescu au fost puşi sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, din actele de urmărire penală efectuate până la acest moment a reieşit faptul că, la data de 19 mai 2017, în interesul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrâna Doamnă Arad, într-un hotel din municipiul Suceava, Ionuţ Gabriel Vlădulescu i-a remis suma de 13.500 de lei, promisă anterior, arbitrului partidei de fotbal Foresta Suceava – Sepsi Sf. Gheorghe, pentru a favoriza prima echipă (la momentul respectiv UTA Bătrâna Doamnă şi Sepsi Sf. Gheorghe erau contracandidate în Liga a II-a pentru promovarea directă în Liga I).

La realizarea acestui demers au contribuit şi Claudiu Drăgan şi Dorin Stana, director sportiv, respectiv secretar în cadrul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrâna Doamnă Arad, în timp ce Claudiu Gabriel Baboia, secretar al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, a intermediat contactul dintre arbitrul în cauză şi Ionuţ Gabriel Vlădulescu.

De asemenea, la data de 2 iunie 2017, Claudiu Gabriel Baboia i-a oferit suma de 3.000 de lei arbitrului partidei de fotbal Progresul Spartac – ACS Regal, din Liga a IV-a, pentru a favoriza prima echipă, iar ulterior i-a remis suma de 1.000 de lei.

Activitatea de urmărire penală este continuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul instituţional al Federaţiei Române de Fotbal – Departamentul Integritate şi Antifraudă.

UPDATE

„Comunicatul remis în cursul zilei de 6 octombrie de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București reprezintă o nouă fază a anchetei ce a vizat clubul UTA și în luna iunie. Din punctul nostru de vedere, nu există niciun element nou.

Ne menținem categoric poziția de nevinovăție, atât a clubului cât și a persoanelor din club menționate. Cum am spus și în precedenta luare de poziție vis-a-vis de această anchetă, UTA și-a apărat întotdeauna șansele exclusiv pe teren.

Ne simțim total lezați de toate acuzațiile, deoarece aduc prejudicii de imagine grave unui brand clădit pe principiile onestității și fair-play-ului. Ne rezervăm dreptul ca, după finalizarea cazului, să-i acționăm în instanță pe cei din cauza cărora imaginea clubului a avut de suferit.

În continuare, clubul și toți angajații se pun la dispoziția anchetei, pe care o dorim cât mai repede încheiată, pentru a exonera numele UTA de orice implicare în meciul Foresta Suceava – Sepsi Sf. Gheorghe“, se arată într-un comunicat de presă remis de clubul UTA Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.