Ziarul electronic al arădenilor

Oamenii din Săvârşin s-au rugat pentru Regele Mihai

regele-mihai-300x219-1-300x219Localnicii din comuna arădeană Săvârşin, unde Familia Regală are o reşedinţă, s-au rugat, duminică, la biserică, pentru sănătatea Regelui Mihai I, pe care îl consideră un om din mijlocul lor.

În prima slujbă de duminică de după aflarea veştii despre starea sănătăţii Regelui Mihai I, preotul paroh ortodox din comuna Săvârşin, Flavius Mădăluţă, şi enoriaşii s-au rugat pentru sănătatea Majestăţii Sale.

Unii dintre sătenii de aici au crescut cu regele laolaltă, iar tinerii ştiu de la bunici poveşti despre suveran, astfel că mulţi îl consideră un om din mijlocul lor.

Preotul paroh din Săvârşin, Flavius Mădăluţă, a declarat, pentru Mediafax, că Familia Regală este nelipsită de la marile evenimente ale localităţii.

„Motivul special al duminicii de astăzi este rugăciunea noastră pe care o înălţăm lui Dumnezeu pentru Majestatea Sa Regele Mihai, care în momentele acestea se află în clipe de suferinţă, iar Biserica întotdeauna când este cineva în suferinţă, mai ales unii dintre aleşii ei, se roagă pentru ei. În aceste clipe ne rugăm în mod special pentru Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Regele Mihai este foarte iubit de către credincioşi, de către poporul lui Dumnezeu, nu numai în Săvârşin, ci toţi românii de pretutindeni din ţară şi străinătate îl iubesc, dar aici, la Săvârşin, în mod special îl iubesc şi îl iubim cu adevărat şi ne rugăm lui Dumnezeu şi îl rugăm pe Preamilostivul Dumnezeu şi Preacurata lui Maică să-i dăruiască sănătate şi zile îndelungate, iar Familei Regale, Alteţelor Lor Regale, care trec prin momente grele în aceste clipe, ne rugăm lui Dumnezeu să le ajute să treacă cu bine.

Când era aici, Regele venea la biserică, de Crăciun, de Paşte, la praznicele mari şi ori de câte ori era prilejul de a veni şi de a fi aici”, a spus preotul paroh din Săvârşin.

Regele Mihai s-a retras în ultima vreme din viaţa publică. Chiar dacă era o tradiţie ca Regele să fie prezent de Crăciun la Castelul Regal de la Săvârşin, în ultimii doi ani nu a mai venit la Săvârşin.

Regele Mihai este internat într-o clinică medicală din Lausanne şi se află “într-o stare de accentuată slăbiciune fizică”, a comunicat, vineri, Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regele Mihai I.

sursa: Mediafax

CITITI SI: Regele Mihai, în spital. E într-o stare de accentuată slăbiciune fizică

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.