Ziarul electronic al arădenilor

Oamenii din Săvârşin, afectați de moartea Reginei Ana

Oamenii din comuna arădeană Săvârşin, acolo unde se află reşedinţa preferată a Familiei Regale, a primit cu tristeţe vestea morţii Reginei Ana, localnicii amintindu-şi, emoţionaţi, de prima ocazie cu care soţia Regelui Mihai a mers în zonă, singură, şi a fost primită de o familie.

Clopotele au început să bată la biserica ortodoxă din localitatea arădeană Săvârşin, după anunţul decesului Reginei Ana, iar până după înmormantarea din 13 august vor răsuna de trei ori pe zi, fiind programate şi câteva slujbe de pomenire. Localnicii spun că îi vor simţi lipsa reginei şi că sărbătorile de iarnă vor fi de acum mult mai triste, fără prezenţa Majestăţii Sale la Castelul Săvârşin.

Oamenii din comuna Săvârşin, judeţul Arad, acolo unde se află reşedinţa preferată a Regelui Mihai I, îşi amintesc emoţionaţi de Regina Ana, care a ajuns prima dată în zonă, singură, în anii ’90, şi a mâncat în casa unei familii din comună.

„Comunitatea de la Săvârşin a primit cu mare tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a Maiestăţii Sale Regina Ana a României. A fost o personalitate reprezentativă pentru Familia Regală, pentru comunitatea de la Săvârşin. Regina este cea care a venit pentru prima dată după Revoluţie la Săvârşin, Maiestatea Sa Regele nu a vrut să vină până când nu şi-a redobândit proprietatea de aici, aşa că Regina a fost prima care a fost primită de către cetăţenii comunei Săvârşin.

A fost găzduită de către una din familiile din comună, familia Toma, cei care locuiesc în apropierea castelului regal. Desigur, cum spuneam anterior, toată comunitatea a primit cu mare tristeţe această veste”, a declarat, pentru Mediafax, primarul comunei Săvârşin, Ioan Vodicean.

CITITI SI:

Regina Ana, pomenită în bisericile din Arad

A murit Regina Ana. Avea 92 de ani

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.