Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2: O vijelie a produs mai multe pagube în judeţul Arad

copac1Aproximativ 50 de localități din județul Arad au rămas fără alimentare cu energie electrică, mai mulți copaci au fost rupți, iar câteva mașini au fost avariate, în timpul unei vijelii din cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

Vântul puternic a început la miezul nopţii şi a durat câteva ore, iar pompierii arădeni au fost solicitaţi să intervină în mai multe locuri în care au fost raportate incidente, inclusiv în municipiul Arad.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al județului Arad, vântul a rupt mai mulţi copaci, iar unii au căzut peste autoturisme parcate, garduri sau garaje.

De asemenea, mai mulţi arbori au căzut pe drumurile naţionale, însă fără a se înregistra blocaje în trafic, pompierii eliberând partea carosabilă până dimineaţă. Astfel de incidente s-au înregistrat pe DN7 – între Arad şi Nădlac, DN7B – între Arad şi Turnu, DN 69 – în zona Şagu, DN 79 A – între Gurahonţ şi Hălmagiu.

Mai mulţi arbori cu căzut pe partea carosabilă şi pe drumuri judeţene, în zonele Ineu şi Felnac.

Totodată, în judeţ au fost avriate acoperişurile mai multor case, iar în municipiul Arad pompierii au intervenit pentru a demonta acoperişul din tablă al unui balcon de la ultimul etaj al unui bloc, care a fost rupt de vânt şi putea să cadă.

Tot în municipiul Arad, au căzut elemente de ornament de pe clădiri şi panouri publicitare.

Furtuna a produs avarii şi în reţelele de electricitate din judeţ, fiind afectate 48 de localităţi. Conform reprezentanților Enel, au fost afectate 48 localităţi, din zonele Chişineu-Criş, Ineu, Vârfuri şi Lipova.

Cei de la Enel au spus că s-au înregistrat izolatori sparţi şi conductori rupţi, ”ca urmare a vântului extrem de puternic”, care a bătut cu o viteză de peste 80 de kilometri la oră în unele zone.

UPDATE

Reprezentanții Enel au informat că, sâmbătă, la ora 15.00, în judeţul Arad erau nealimentate parțial două linii electrice aeriene de medie tensiune şi 14 posturi de transformare, fiind afectate 8 localităţi (Cruceni, Tisa Noua, Hunedoara Timișană, Iosasi, Iosacel, Pescari, Valea Mare, Feniș).

„Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi, stâlpi şi conductori rupți, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

În pofida condiţiilor meteo severe cu rafale de vânt de peste 60km/h şi condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, echipele Enel Distributie Banat şi de contractori lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent şi care sprijină intervenţia echipelor Enel“, se menționează într-o informare a Enel.

UPDATE 2

Enel a anunțat că, sâmbătă, la ora 18.00, în judeţul Arad era nealimentată parțial o linie electrică aerieană de medie tensiune şi 7 posturi de transformare, fiind afectate 3 localităţi (Cruceni, Tisa Noua, Hunedoara Timișană).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.