Ziarul electronic al arădenilor

O tânără a născut în mașina SMURD, asistată de paramedici

O tânără din Curtici a născut un băiețel într-o autospecială SMURD, fiind ajutată de trei paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

În cursul nopții de luni spre marți, modulul SMURD de la punctul de lucru Curtici, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad, a fost solicitat să transporte, de la domiciliu, către Secția Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Județean, o tânără de 20 de ani, care era însărcinată.

„Echipajul a preluat pacienta în jurul orei 0.45 minute. După 10 km, la ieşirea din localitatea Şofronea, pacientei i s-a declanşat naşterea. Cei trei paramedici, plt. maj Gligor Bogdan, plt. maj Stancu Marian, plt. maj Bradea Lucian, au oprit autospeciala, au solicitat sprijin dispeceratului pentru a li se trimite o ambulanţă cu medic“, se menționează într-un comunicat de presă remis de ISU Arad.

Până la sosirea medicului, paramedicii au executat toate măsurile procedurale, astfel încât naşterea s-a desfăşurat în condiţii bune, pacienta de 20 de ani a adus pe lume un băiat sănătos.

„Copilul şi mama au fost predaţi medicului pentru a fi transportaţi la Spitalul Matern“, se mai arată în comunicatul de presă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.