Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE O tânără a murit la scurt timp după ce a născut

O tânără a murit la scurt timp după ce a născut prin cezariană, iar medicii de la Spitalul Orăşenesc Ineu au deschis o anchetă internă.

Tânăra avea 24 de ani, era localitatea Dud și a născut, joi, la Spitalul Orăşenesc Ineu, din judeţul Arad. Tânara a murit la scurt timp după naştere, iar potrivit primelor informaţii, ea s-a prezentat la spital pentru că nu se simţea bine.După un control, medicul a decis ca pacienta să nască prin cezariană.

După circa 10-15 minute de la intervenţia chirurgicală, femeia a intrat în stop cardio-respirator, a fost resucitată, dar în scurt timp a intrat în al doilea stop cardio-respirator.

Medicii Spitalului Orăşenesc Ineu au cerut ajutorul colegilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, iar la faţa locului a fost trimis elicopterul SMURD pentru a prelua pacienta. Imediat după decolare, femeia a mai făcut un stop cardio-respirator, fiind din nou resuscitată. La UPU Arad, femeia a murit.

„Au fost chemaţi medicii ginecologi şi ATI, dar după circa o oră şi jumătate de aplicare a procedurilor de resuscitare, femeia a murit”, a declarat, joi seara, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Simina Roz.

Copilul născut, un băieţel de 2 kilograme şi 890 de grame, este internat la Spitalul Orăşenesc Ineu, este sănătos şi în afara oricărul pericol.

Conform procedurilor, la Spitalul Orăşenesc Ineu a fost deschisă o anchetă internă pentru a se stabili în ce condiţiile a murit femeia.

UPDATE

Tânăra din judeţul Arad care a murit, joi seară, la câteva minute după ce a născut un băieţel sănătos, prin cezariană, ar fi făcut embolie, pentru că lichidul amniotic i-ar fi ajuns în sânge, conform medicului ginecolog care s-a ocupat de caz.

Medicul ginecolog Kuffa-Chiş Bassam, care a coordonat operaţia de cezariană, a declarat, vineri, că tânăra a făcut embolie după intervenţie.

„A fost a doua intervenţie de cezariană la această pacientă. Totul a decurs normal, dar după 10-15 minute au apărut primele probleme. Femeia a făcut embolie, adică în mod popular spus lichidul amiotic i-a intrat în sânge. Eu am respectat toate procedurile medicale, am şi dovezile în acest sens. Copilul a primit la naştere nota 10. Familia femeii nu a reproşat nimic“, a spus medicul.

Conform medicului, embolia se poate produce într-un caz la 80.000 de persoane.

„Nu am mai avut niciun caz similar până în acest moment. La Ineu am 350 de naşteri în fiecare an. De cinci ani profesez la Spitalul Orăşenesc Ineu, iar din 1995 profesez ginecologia, înainte am fost în Palestina“, a spus Kuffa-Chiş Bassam.

Autopsia medico-legală, care va stabili cu exactitate cauza morţii, va fi efectuată la Arad sâmbătă sau săptămâna viitoare.

Copilul născut, un băieţel de 2 kilograme şi 890 de grame, este internat la Spitalul Orăşenesc Ineu, fiind declarat sănătos şi în afara oricărul pericol.

Tânăra mai avea acasă o fetiţă de un an şi cinci luni. Cei doi copii au rămas cu tatăl lor, în vârstă de 28 de ani, şi cu bunicii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.